WIEN-VIENNA-VİYANA (8)

| 22 Eylül 2010 Çarşamba


HUNDERTWASSER-KRAWINAHAUS - YÜZSULAR EVİ
Viyana seyyahatimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu arada şunu da açıklayayım: Geziyi parça parça yayınlamam bazı arkadaşlarımda uzun süredir orada bulunduğum hissi uyandırmış. Hayır efenim! Sadece 1,5 gün kaldım.

Hundertwasser Evleri adını Avusturyalı ünlü mimar ve ressam Friedensreich Hundertwasser' den almış.

"Bunlar da ne böyle eğri büğrü!" diyebilirsiniz. Bu sorunun iki cevabı var. İlk cevap benden : Belediye evleri. Yani bir bakıma toplu konut da diyebilirsiniz.

İkinci cevap sanatçının kendisinden geliyor: "Ressam özgür olmak istediği evler ve mimariler hayal eder ve bunları da gerçekleştirir."

Bu ilginç binaları benim gibi simetri hastası biri bile sevdi :) . Ayrı bir şiirsellik yatıyor altında. Bilmiyorum... Masalsı bir şey var.



Kaldırımla birleşen çeşme, soğan kubbeler, bir kolyenin boncuklarını andıran sütunlar, ağaçlar... İnginçlikler, şakalar...Ama aynı zamanda burada 52 daire ve 4 dükkan var. Yani burada insanlar da yaşıyor. Yani sadece yüzünden bakabilirsiniz bu yapıya.

Bir de yukarı da fotoğrafını gördüğünüz hediyelik eşyalar satan bir dükkan ve fırın var hemen karşısında binanın.
Eğer vaktiniz varsa mutlaka görün bu ilginç yapıyı derim. Inner stadt' ın çevresini dolaşan 1 numaralı tramvay buradan da geçiyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ahmetçiğim bu nasıl bir evmiş yahu :)) Gerçekten harikulade :)

Mustafa Göksal

Adsız dedi ki...

Çok renkli yapılar. Avrupada insanlar alt yapı üst yapı hizmetleri bitirmiş şimdi süsleme yapıyorlar çok ilginç binalar var gerçekten. Emeğine sağlık hemşo.

MUSTAFA DOĞAN

Seyyahat dedi ki...

Gerçekten çok ilginç ve enteresan bir yer Mustafa abi ve dediğin gibi Mustafa, Avrupalılardan öğreneceğimiz( ve öğreteceğimiz ) çok şey var.

Adsız dedi ki...

güzel ve bilgilendirici bir seri olmuş. ben gezinin en çok bu bölümünü sevdim. mimari yapı değişikmiş ama beni en cok renkler etkiledi. renkler öyle canlı ki, bu şehirde melankoli yok,depresive haller yok, hüznü hissedemeden buharlaşır sandım. ama gerçekler oyle değildir emınım :(
teşekkürler, ellerinize sağlık

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )