LINDAU

| 21 Şubat 2011 Pazartesi


Lindau Tren İstasyonu

Uydudan Lindau' nun konumu
Lindau Almanya' nın Bavyera eyaletine bağlı, Konstanz Gölünün en doğusunda şirin mi şirin küçük bir ada şehri. Buraya demiryolu ya da köprü yoluyla araçla da gidebilirsiniz.

İskeleden Sembolleşen Bir Manzara
Lindau ismi ilk kez, yakınındaki St. Gallen şehrine ismini veren, keşiş St. Gallen' in bir belgesinde, buranın eski Roma Eyaleti Raetia' ya bağlı bir yerleşim olduğunu gösteriyor. Bunu doğrulayacak şekilde yakın zamanda Roma kalıntılarına da rastlanmış.
Fransiskan rahiplerin buraya kilise kurması ile doğrudan imparatora bağlı olan "Bağımsız Emperyal Şehir" ler arasına katılmış.Reform zamanında Protestan Reformunu kabul etmişler. Kısa bir süre Avusturya, Almanya arasında gidip gelmiş şehir.


1853' te Münih demiryolunun Lindau' ya uzanması ile, güzel bir limana ve gördüğünüz gibi bir de aslan heykeline kavuşmuş Lindau. Aslan heykelinin Yanındaki deniz feneri ise Bavyera' nın tek deniz feneri.

En sağda gördüğünüz güzel yapının adı Mangturm. Asıl deniz feneri aslında bu. Fakat yenisinin yapılması ile artık kullanılmıyor.13.yy' da yapılmış. İsmin orijinali "mangle hause"' dan geliyormuş. Yani çamaşır kurutma yeri gibi bir manası var. Eskiden insanlar onun çevresinde çamaşırlarını kurutuyorlamış. 1972' de bu binanın çatısına yıldırım düşmüş :) Ama gördüğünüz gibi aslına uygun olarak onarılmış.

Limandan Kalkan Bir Vapur.
Lindau' da gezerken kendinizi Kadıköy sahilinde hissederken bulabiliriniz. Buradan kalkan vapurlar Bodensee' ye sınır olan şehirleri dolanıyor.

Limandaki Parktan Yüzünüze Tebessüm Bırakan Bir Heykel
Lindau ilginç bir yer. Küçüklüğüne nisbetle önemli bir yer. Her sene burada Nobel kazanan kişilerle tanışma toplantıları düzenleniyormuş.

Limanda Helkelcilik Yapan Biri.
İnanın ne yaptığını anlamadım. Ama tahmin edebiliyorum :) Siz de...
Sonuç olarak yolunuz Bodensee' ye kıyı bir yere düşmüşse ister vapur, ister tren, isterseniz aracınızla Lindau'ya uğrarın derim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de, ne zaman koyacak Ahmed fotoğraflarını diye merakla bekliyordum. Şu aslan heykeliyle deniz fenerinin karşılıklı bakıştığı fotoğrafta, deniz fenerinin üzerinde gülen surat mı var, yoksa sen mi çizdin onu :) Fotoğraflar çok güzel gerçekten. Venedik fotoğraflarını da dört gözle bekliyorum. Selametle... Seda

Adsız dedi ki...

Sevgili Ahmet,

Ben de diyorum Ahmet nerede diye :) Soruyorum: "Hocam gelmedi" diyorlar :) Maşaallah geziyorsun. Yahu buraya bende gideceğim, çok harika bir yermiş. Bu sefer ne için gittin bakalım. Gel de bir anlat bakalım. Kendine iyi bak kardeşim.

Sevgi ve Muhabbetle.

Mustafa Göksal

Seyyahat dedi ki...

Abla: O gülen surat tamamen Alman espri anlayışının bir örneği :) Alakası yok

Mustafa abi: Abi tekrar Avusturya' dayım. Ama bunlar yazın çektiğim fotoğraflar. Yoğunluktan yeni yayınlıyorum. Evet Lindau güzel, şirin bir yer. Sana da nasip olur gitmek inşaALLAH. Gelince görüşmek üzere.
Selametle.

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )