MÜNİH-MUNICH-MUNCHEN (THE CAPILTAL OF BAVARIA) (1)

| 11 Mart 2011 Cuma


Münih, Berlin ve Hamburg' dan sonra Almanya' nın 3. büyük şehri.Bayern eyaletinin en büyük şehri ve başkentidir. Tabi burayı büyüklük sıralamasına dair istatisliklerle doldurmayacağım.
Münih büyüklüğüne oranla estetik, düzenli, temiz ve yeşil bir şehir. Şehrin ismi "Monk" yani "keşiş" teriminden geliyor. Keşişlerin buraya gelip yerleşmesi ile şehirleşme başlamış. "München" keşişlerin yeri manasına geliyor ve şehrin amblemi de bir keşiş figüründen olşuyor.

Yukarıdaki fotoğraf şehrin en enömli meydanı olan Marienplatz' daki Belediye binasının(rathaus) kubbesindeki keşiş sembolünü gösteriyor.


Karlplatz ve Karlstor
Şehre giriş yapabileceğiniz bir kaç güzel tarihi kapı var. Bunların en büyüğü ve en güzeli Karlstor. Karlstor' un hemen önünde büyük fıskiyesiyle(medeniyet sembölü:) ) Karlsplatz. Karlstor' dan başlayan ve Marienplatz' a kadar süren cadde Neuhauser Strase şehrin şah damarı adeta. Aslında Karlstor' un önceki ismide Neuhauser imiş.
Ben geçen eylül ayında güneşli bir günde gezdim Münih' i. Karlstor' dan giriyor ve gezimize başlıyoruz.

Neuhauser caddesinin hemen girişindeki espritüel bir heykel.

St. Michael kilisesi.
Karlstor' dan giripte biraz ilerledikten sonra sağ tarafınızda St. Michael kilisesini bulacaksınız. Barok tarzda inşa edilmiş bir rönesans kilisesi.



Kilisenin içinden bir görüntü. Malum kiliselerin içi genelde karanlık olur. Ve kilisenin tam ortasına yerleştirilen, kiliseye ismini veren michael(mikail)' in şeytanla savaşını ve onu yenmesini resmeden tablo.

St. Michael' den biraz ilerleyipte Frauenkirche' ye sapmadan güzel çiçekleriyle sokağı süsleyen Hirmer mağazasının binası.

0 yorum:

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )