MÜNİH-MUNICH-MUNCHEN (THE CAPILTAL OF BAVARIA) (3)

| 4 Haziran 2011 Cumartesi


Selamlar dostlar! Önce bloglara erişim kapandı. Ardından, takvimde gösterilenden çok daha uzun bir zamanı kapsayan bir zaman aralığı... Ve yine birlikteyiz.
En son, Virtualenmarkt' da bavyera ezgileri dinliyorduk. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şimdi, Ludwigstraße ile Briennerstraße' nin kesistiği, şehrin en renkli meydanlarından biri olan Odeon Platz' dayız. Adını eski bir konser salanu olan Odeon' da alıyor.

Ludwigstraße' nin kuzey tarafının hemen başlangıcında duran bu yapının adı Feldherrnhalle.

Bu yapı Bavyera kralı I. Ludwig' in emri üzerine yapırılmış. Mimari olarak Floransa' da bulunan "Loggia dei Lanzi" nin kopyası diyebiliriz. Yapılış amacı Bavyera ordusunun onurunu temsil etmek. Yukarıdaki ana heykel Fransa-Prusya savaşını temsil ediyor.

Ana heykelin sol tarafında Maraşal Karl Philipp von Wrede yer alıyor.

Sağ tarafta ise Kutsal Roma Germen İmparatorluğu Ordusunun iki isminden biri olan ve protastanlara karşı uzun süre savaşan Johann Tserclaes duruyor.

Feldherrnhalle bir yanında Theatine kilisesi yer alıyor.

Bir Roma-Katolik kilisesi olan yapı 1663-1690 yılları arasında Bavyera dükü Ferdinant Maria tarafından yaptırılmış. Mimarisi barok tarzda ve italyan mimarlar tarafından yaptırılmış.

Hofgarden' dan Theatine kilisesi.


Feldherrnhalle' nin diğer yanında Almanların deyimi ile "Münchner Residenz" Türkçe manası, hanedanın da içinde yaşadığı saray, konut saray. Yani Münih Sarayı. Almanya' nın en büyük şehir sarayı. Ziyaretçilere açık, ama ben gezemedim içini. Birkaç fotoğraftan gördüğüme göre monarşinin gücünü yansıdan manzaralar haliyle mevcut.

Bu yapıda beni en çok etkileyen şey şu oldu: 2. Dünya Savaşında sarayın yarısından çoğu yıkılmasına rağmen, Almanlar yapıyı yeniden ayağa kaldırmış.

Hofgarten' dan Munich Residenz.

Münchner Residenz' ın hemen yanıbaşından Hofgarten yani saray bahçesi yer alıyor. Yukarıda Hofgarten Tor yani Hofgarten Geçidini görüyoruz.

Bahçe alabildiğine yeşillik, bahçe düzenlemeleri ve ortadaki şirin kubbe ile çok güzel bir mekan.

Hofgarten' in arka tarafında Bavyera Askeri Müzesi yer almakta.

Hofgarten' da mütevazi bir müzisyen.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine harikulade fotoğraflar.

Tebrikler Ahmet Kardeşim.

Mustafa Göksal

Adsız dedi ki...

ahmetçim fotoğraflar çok güzel. yoksa avrupa mı, tam emin olamadım şimdi. fotoğraf yayınının devamını temenni ediyorum...

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )