GETREİDEGASSE

| 18 Temmuz 2010 Pazar



Getreidegasse. Salzburg' un en ünlü, en cazibeli caddesi burası. Her şey var bu caddede yeme, içme, alışveriş, eğlence.
Mimariside çok ilginç. Birbirine bitişik ve uzun evlerden caddeye paralel mekanlar, apartmanların altından dar tavanlı geçitler var. Bu geçitler sizi bazen bir dönerciye, bazen bir kafeye, bazen de salzach'a çıkarıyor.









Caddeye girdiğimde ilk dikkatimi çeken şey, dükkanların ışıltısı kadar dükkanların hemen giriş kağılarının üstünde asılı olan, bir biblo şirinliğindeki tabelalarıydı. Bu tabelalar iş yerinin işlevini belirten amblemler içeriyor. Dükkanların isimlerini saymama gerek yok sanırım :)





Caddeyi kesen tüneller. Hepsi ayrı bir dünya, ayrı bir heyecan sunuyor insana. Tünellerden geçerken ortaçağda yolculuk yapar gibi hissederken, panoya çevrilmiş duvarda gördüğünüz ünlü bir markanın reklamı bu hayalinizi bozuyor.











Her geçit ayrı bir dünya dedim ya bu fotoğraflar yeterince açıklayıcı olmuştur sanırım. Hediyelik eşya dünkanlarından farklı ve eğlenceli kareler. Benim favorim kurbağalar :)




Geleneksel kıyafetlerin satıldığı dükkanlar da mevcut. Hem çocuklara hem büyüklere. Hatta şanslıysanız. Bu kıyafetlerle dolaşan amcalara, teyzelere rastlayabilirsiniz.




Deniz ürünleri yapan bir lokanta. Alt tencerekiler ahtapot mu?





Ve Mozart. Her yerde mozart çılgınlığına şahit olabilirsiniz Salzburg' da. Ve en çokda Geitreidegasse' de. Sokaklarda mozart çalıyor, işyerlerine onun ismi veriliyor, çikolatasında, kupasına, anahtarlığından tişörtüne... her yerde Mozart.
Getreidegasse' yi önemli kılanlardan biri de Mozart Geburtshaus dedikleri mozartın doğduğu ev. Ama onu ayrıca seyrinize sunacağım. Şimdilik bu kadar :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )