MARIA PLAIN

| 17 Ağustos 2010 Salı





Maria Plain şehrin kuzeydoğusuna denk düşen ve 17 yy dan itibaren ziyaret edilen bir "hac" kilisesi. Yüzyıllar boyunca bu tepeyi su yolu(gerçek manada değil) yapmış hristiyan hacılar.




Maria Plain' in hikayesi 30 yıl savaşlarına kadar gidiyor. "Çocuk ve Meryem" adlı tablo, bilinmeyen bir ressam tarafından yapılmış ve bu tabla Regen adındaki bir Bavyera kasabasında bir yangından zarar görmeden kurtulmuş.



Daha sonra bu tabla Grimming ailesi tarafından satın alınmış ve 1652' dePainberg' deki bu yeni evine gitmiş. Ve o aile ahşaptan bir şapel yaparak bu resmi sergilemeye başlamış.


Fakat resmin 1 yıl sonra iade edilmesi gerekiyormuş. Fakat sürekli hacıların gelmesinden dolayı resmin bir kopyası yapılıp şapel de sergilenmeye başlanmış.



Günümüzdeki kilise Arbişop yani Başpiskopos Max Gandolf tarafından 1671' de yaptırılmış.Mimarı bir italyan: Giovanni Antonio Dario.



Ve yeni yapılan kilise ile 1674' te hacılar resmin orjinaline kavuşmuşlar :)



İsminden de anlaşılacağı üzere kilisenin bir çok yanı meryem figürleri isle süslenmiş.


Kilisenin yakınlarında diğer hac kiliselerini gösteren bir de levha koymuşlar sembölük olarak.



Bu gezi sırasında en çok hoşuma giden ne resim ne kiliseydi. Kilisesin sahip olduğu panaromik manzara tüm yorgunluğa bedeldi. Zira buraya gelmek için baya bir yol çıkmanız gerekiyor.
Unutmadan küçük bir anı:
Zirveye vardığımda çok şusamıştım. Kilisenin yanında hediyelik eşya ve birkaç yiyecek içecek satan küçük bir büfe var. Buraya girdim su alacaktım ama 200ml' lik şişenin üzerinde yazan 1,5 Euro yazısını görünce çok susamama rağmen sinirlendiğim için almadım. Kazıkçılık sadece bizde yokmuş demek ki.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Ahmet selamlar, sitede paylaştığın çalışmalarını her zaman ilgiyle, beğeniyle takip ediyorum, seni tebrik ederim, paylaşıma devam, sağlık ve afiyetle kal. Allah'a emanet ol. sevgilerimle, Ümran Ay

Seyyahat dedi ki...

Teşekkür ederim abla. Senin gibi sağgıdeğer bir ablamından bunları duymak benim için onurdur.
Hayırlı Ramazanlar.
Saygılarımla

Adsız dedi ki...

beautiful photos

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )