VORARLBERG, BREGENZ

| 29 Eylül 2010 Çarşamba


Seyyahatimiz bulutlarla kaplı bir Salzburg sabahından başladı. İstasyondan hareket eder etmez yağmur başladı. Öyle ki Avusturya' da çok az yaşayabileceğiniz bir olay yaşadım. Tren bozuldu ve rötar yaptı. Bir otobüsle başka bir tren istasyonuna aktarıldık.

Geleneksel mimaride yapılmış bir ev. Anadoludaki evlere benzettim ben
VORARLBERG
Arlberg dağı Vorarlbeg ile Tyrol eyaletlerini ayıran dağ. Vor almanca bir edat. Önce manasına geliyor. Yani Arlberg' den önce :)
Vorarlbeg eyaleti Almanya, Lihtenştayn, İsviçre sınırında, Avusturya' nın Viyana' dan sonraki 2. en küçük eyaleti. Ama ekonomisi için bunu söyleyemeyiz. Avusturya' nın ekonomideki dinamosu gibi adeta.

Vorarlberg eyalet binası.
Ama bu küçük eyaleti ve insanlarını diğer Avusturya eyaletleri ve insanları sevmezmiş. Neden mi? 11 Mayıs 1919'da eyalette yapılan seçimlerde %80 oranında İsviçre'ye katılım kararı çıkmış. Ancak İsviçreli liberal,Fransız ve İtalyanların ve diğer devletlerin karşı çıkmasından dolayı İsviçre'ye katılımı engellenmiştir.

Bregenz şehrinin en işlek caddeleri. Akşam saatleri.
BREGENZ
Bregenz Vorarlberg eyaletinin başkenti.Başkent dediğime bakmayın nufusu 30.000 bile değil. Halkın %10'a yakını Türk kökenli. Almanlar ise Roma-Katolik kilisesine bağlı.

Bregenz sokaklarında ilginç bir tasarım. Alışıldık büyük ve sesli havuzların tersine, yer seviyesine bitişik ve dingin bir tasarım. Benim hoşuma gitti sizi bilemem :)

Bregenz sokaklarında gözüme çarpan tanıdık bir tabela: Denizbank
Bregenz Opera Binası ve Çevresindeki Modern Yapılar
Orta Avrupa' da bir çok eyalet ve şehirde olduğu gibi Bregenz' de de kendine özgü bir festival kutlanıyor: Bregenzer Festspiele.

Yukarıdaki fotoğraf opera binasının iç tarafı. Gerçekten etkileyici bir görüntü. Canstance Gölünün (ya da Almanların değimiyle Bodensee) üzerine kurulan bu dev sahne her sene, festivalde sergilenecek olan operanın konusuna göre değişiyor.

Burg Hohenbregenz
Bregenz Kalesi. Bregenz' e kuş bakışı bakabileceğiniz Bodensee manzaralı eski bir kale. Ama müze değil. Şu anda restoran olarak kullanılıyor. Aşağıdan bakınca çok yakın gibi görünse de tırmanırken hiç de öyle olmadığını anlıyorsunuz.
Lake Constance Bodensee
İsviçre, Almanya ve Avusturya' yı birbirine bağlayan Lake Constance Bodensee. Burg Hohenbregenz' den yansıyan bu güzel panoramik fotoğrafta Alman coğrafyasının en güzel örneklerinden birini ve bu çoğrafyada varolan 3 devleti görüyorsunuz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

I was here too :) - Abba

Karina Saputri dedi ki...

i love the train shots!

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )