MÜNİH-MUNICH-MUNCHEN (THE CAPILTAL OF BAVARIA) (4) ENGLISCHER GARTEN

| 19 Haziran 2011 Pazar


ENGLISCHER GARTEN-ENGLİSH GARDEN-İNGİLİZ BAHÇESİ
Hofgarder' ın arka tarafından devam ettiğinizde Englischer Garten' a giriş yapmış oluyorsunuz. Burası Münih' in merkezinde kocaman bir halk parkı. 3.7 km2 büyüklüğü ile New York' un Central Park' ın büyük.1789' da tasarlanmış. Tasarımcı Benjamin Thompson. İsmi ise ünlü İngiliz peyzaj mimarı Lancelot Brown koyduğu ve ingiliz nüfuzunun olduğu yerlerde sıklıkla kullanılan mimari stilden geliyor.

Chinesischer Turm-Çin Kulesi
Bu geniş parkın en işlek yerlerinden biri. Yapımı Japon mimarisinin ünlü Pagodalarından etkilenilmiş ve model olarak İngiltere' deki Kraliyet Botanik Bahçesindeki kule seçilmiş. Yaklaşık 25 metre ve ahşaptan. 1790' da yapılmış ama 1944' de bir yangında yanış ve 1950' de tekrar inşa edilmiş.

Kulenin çevresinde sıra sıra uzun masalar ve self servis içeçek(tabiki bira!) ve yiyecek dükkanları var. Buradan istediğinizi alıp masalara geçiyorsunuz. Masalar uzun olduğu için bir birinin tanımayan insanla yan yana oturuyor. Kulenin içinde, orta katta bir orkestra var ve Bavyera ezgileri çalıyor. Bazen bir birini tanımayan insanlar ,alkolün etkisiylede olabilir, cezbe gelip kol kola girip bir sağa bir sola sallanıp şarkıya eşlik ediyorlar.

Ben oradayken Oktoberfest henüz başlamıştı. Festivalden önce kentteki bira fabrikaları eksi bir gelenek olarak, hazırladıkları süslü at arabaları ile bira fıçılarını gezdiriyorlar.

Arabanın başındaki amca.Tipik bir Bavyeralı. Her zerresi bağırıyor ben buralıyım diye:)

Son olarak bu fotoğrafla bitirmek istiyorum ama altına açıklama yapmayacağım. Bu ilginç fotoğrafın ne olduğunu, neyi anlattığını tahmin etmenizi istiyorum...Bilin bakalım :) !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sanki hem bi' şeyler içip, hem pedal çevirdiğin çoklu bisiklet gibi bir şey mi? tamam tamam buldum bisiklet kafe;)
Seda GÖKSU KARAKAŞ

Seyyahat dedi ki...

Enlish Garden' da hizmet veren bierbike adlı alet :)
16 kişi binebiliyor. Ortada servis yapan kişi. Kişi başı 20 euro. Bir yandan içiyor bir yandan pedal çeviriyorlar psikopatlar...

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )