MÜNİH-MUNICH-MUNCHEN (THE CAPILTAL OF BAVARIA) (5)

| 29 Haziran 2011 Çarşamba


Seyyahatimize Königplatz' dan devam ediyoruz. Burası Münih şehir merkezinin hemen yanıbaşında, Brienner Straße ile Luisen Straße 'nin kesiştiği yol noktadaki geniş ve heybetli bir meydan. Aslında burası Almanların "Kunstareal" tamamen sanatsal çalışmalara ayrılan bir bölgenin bir parçası. Naziler zamanında ise burası büyük mitinglerin protestoların mekanıymış.

Meydana yukarıda görmüş olduğunuz Propylaea adındaki yapının altından giriş yapıyoruz. Bu yapı ünlü Akrapol' ün meşhur doryan sütunlarını örnek alınarak yapılmış Akrapol' e girişi temsil ediyor.

Bu yapı Yunanistan Kralı Otto' nun Akropal' e girişi anısına yapılmış. Yunanistan kralından Almanya' ya ne! diyebilirsiniz. Ama kazın ayağı öyle değil. Otto Bavyera kralı I. Ludwig ikinci oğluydu. Otto, Yannis Kapodistrias(Osmanlı' dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Yunanistanın ilk devlet başkanı)' ın öldürülmesinden sonra, Londra Konferansı'nda büyük devletlerce Yunanistan kralı seçildi. Biliyorum bence de çok ilginç :)

Königplatz' ı gösteren panoramik bir gösteren. Solda Glyptothek sağda "Staatliche Antikensammlungen".

Glyptothek
Burası bir müze. Bavyera Kralı I. Ludwig tarafından, 1820 yıllarda, Roma ve Yunan heykellerini sergileme amaçlı yaptırılmış.

Staatliche Antikensammlungen
Devlet antika koleksiyonları. Burası da bir müze. Karşısındaki Glyptothek' in tamamlayısı aslında. Roma, Etrüstik ve Antik Mısır eserlerini barındıyor içinde.


Brienner Straße' nin sonunda Karolinenplatz' la kesişiyor yol. Karolinenplatz' daki büyük dikilitaşı görüyorsunuz.

Meydana geri bakış.

0 yorum:

Yorum Gönder

Her yorum bir fikri her fikir bir insanı belirtir. Tüm insanları seviyorum :)
(Eğer yorum yazamıyorum diyorsanız Yorumlama Biçimi bölümünden anonim seçip karşınıza gelen kutuyu doldurup tamam diyin :) afiyet olsun :)
(ve isminizi bağışlarsanız sevinirim )